дървен профил

Полезна информация за дограмата на вашия дом.

Разберете повече за дограмата, за това как да я съхраните поддържате и грижите за нея.

Предимства и недостатъци на алуминиевата дограма

Първите алуминиеви профили са се появили преди около 20-тина години. Тогава, едва ли някой е мислил, че този материал ще намери толкова широко приложение в строителството. В наши дни, алуминият не се използва само за направата на прозорци и врати, но и за ред други неща, като например витрини, павилиони, фасади и много други.

Заради многобройните си качества, алуминият е приложим почти навсякъде. Това е лек, но в същото време много здрав и издръжлив материал, не се измята и не променя формата си с годините. Не се поддава на негативните атмосферни влияния, а и освен това има високи антивзломни качества, което кара крадците да не го харесват.

Алуминиевите профили издържат на температури от – 80 до + 100 градуса. Поради тази причина, в помещения с висока пожароопасност алуминият е най-предпочитаният материал. Той не гори, а също така и не отделя вредни вещества при евентуален пожар.

Пластичността на алуминия дава възможност на проектанти и архитекти да развиват и осъществяват идеите си, тъй като от него могат да бъдат направени всякакви стандартни и нестандартни форми. Цели огромни конструкции могат да бъдат направени само от алуминий, без да се налага употребата на друг метал.

Ако изберете алуминиева дограма за Вашия дом, офис или друг обект, няма да сбъркате. Поддръжката е изключително лесна, по алуминия не се образуват неравности, а това не позволява натрупването на прах и мръсотия, и почистването на алуминиевите профили е супер лесно.

Има топли и студени алуминиеви профили. Така например, ако в дадено помещение температурата не е от значение, и вътре няма климатизация, може да се постави студен профил, който естествено е и по-евтин. Ако обаче трябва да се задържи топлината в дадено помещение, тогава се изработват така наречените топли профили, които повишават не само топло, но и шумоизолацията.

Естествено, всичко казано в тази статия, не се отнася за алуминият в чистата му форма като метал, а за неговите безбройни сплави.

Свързани статии (по етикет)