дървен профил

Полезна информация за дограмата на вашия дом.

Разберете повече за дограмата, за това как да я съхраните поддържате и грижите за нея.

Няколко важни неща свързани с PVC дограмата

До преди 10-15 години, монтирането на прозорци и врати от PVC изглеждаше необичайно. Днес обаче, PVC дограмата се е превърнала в стандарт както при новото строителство, така и когато се извършват ремонти работи. Естествено, немската PVC дограма е първата появила се на пазара, и до днес си остава лидер в бранша.

Сега искаме да Ви дадем няколко съвета, няколко правила, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате фирма за дограма, вид на PVC дограмата и т.н.

На първо място, изберете фирма, която работи със сертифицирани продукти. Сертификатите за качество са гаранция за съответствие на продуктите с българските и международни стандарти. Такива сертификати се издават от независими организации, каквито са ISO, RAL и DIN. Освен въпросните сертификати за качество, фирмата трябва да Ви представи и цялата техническа документация на прозорците и вратите, които сте поръчали.

Второто правило за PVC дограмата е да се вземат точни размери. Това трябва да се направи от служител с нужните квалификация и опит. Периодично се провеждат технически семинари и програми за обучение, благодарение на които се научават новите технологии и иновации при PVC дограмата, а това пък от своя страна гарантира качествени продукти и услуги на крайните клиенти.

Третото правило е, фирмата и клиентът да уточнят точното време, когато ще бъде извършен монтажът – дата и час, за да може клиентът да се подготви. Това се прави с цел, ако се налага демонтаж на стара дограма (който е свързан с много прах), клиентът да може да махне или покрие мебелите си, за да ги предпази от изцапване.

На четвърто място е правилото за транспортиране на дограмата и стъклопакетите. То (транспортирането) се извършва с помощта на превозни средства, които имат специализирано оборудване за транспортиране на такъв вид продукти.

И не на последно място, много е важно да се спазва последователността на операциите. Това се отнася за служителите на фирмата за PVC дограма, но е редно и Вие като клиенти, да сте наясно с тях.