дървен профил

Полезна информация за дограмата на вашия дом.

Разберете повече за дограмата, за това как да я съхраните поддържате и грижите за нея.

Дограма за вашия дом или офис

В последните години се забелязва засилен интерес към различните видове дограма, която се поставя, както в дома, така и на работното място. Изборът на дограма е доста труден, предвид голямото предлагане и наличието на различни материали, то които се изработват прозорците и вратите.

Един от най-разпространените и доказали своето качество във времето е ПВЦ дограмата. Тя е сравнително по-евтина от дървената и алуминиевата дограма. Като цяло монтажът не е сложен и тя е перфектното допълнение, както към всеки нов дом, така и към добрия вид на офис или магазин.

ПВЦ дограмата е практически вечна, като дори при големи температурни амплитуди не се забелязва промяна в нейната цялост. ПВЦ дограмата е добър шумо и топлоизолатор, като единствения недостатък е появата на конденз по стените на прозорците. Затова е необходимо да се проветряват помещенията, където е поставена ПВЦ дограма.

В последно време на пазара се предлагат различни видове ПВЦ дограма, която е издържана в различни цветове и дизайн. Най-популярни сред купувачите на дограма са видовете, направени от 3, 4 или 5 камерни профили.

Друга популярна сред клиентите е и дървената дограма. Тя не е толкова устойчива на температурни промени, както ПВЦ профилите, но именно нейният неподражаем външен вид и естествен материал са това, което я прави толкова популярна.

Дървената дограма е предпочитана, предимно от клиенти, живеещи в собствени къщи, като тя е естествен и подходящ завършек на всеки дом. Дограмата придава цялост и уют на помещенията, където е монтирана. Това е особено важно в днешните времена, когато хората прекарват по-малко време вкъщи.

Основен дял на пазара за дограма има и алуминиевата. Тя е направена от метал, който е устойчив на температурни и атмосферни промени. В последните години алуминиевата дограма отстъпи своето водещо място на ПВЦ профилите, но нищо не може да се сравни с нейната устойчивост и твърдост, което в комбинация с лесната поддръжка я правят желана придобивка на всеки дом или помещение.

Свързани статии (по етикет)