дървен профил

Полезна информация за дограмата на вашия дом.

Разберете повече за дограмата, за това как да я съхраните поддържате и грижите за нея.

Всеки един дом се нуждае от защита от външните атмосферни условия и ние сме на ясно с това. Именно заради това искаме да ви разкажем малко повече за един от най-добрите защитници на идеалният ни комфорт и уют, а това са не кои да е, а видовете PVC дограма, които се грижат за нас и нашето семейство. Естествено, всеки един човек се стреми да направи жилището си удобно и защитено, а в днешно време решението е PVC дограмата, която притежава редица преимущества, които трябва да знаете.

Първото и най-важното нещо, което трябва да разберете при избора на такава дограма е повече за фирмата, която я предлага, от какви материали е направена и кой вид е най-подходящ за вашия дом.

Едно от най-важните й предимства е не кое да е, а изключителната топлоизолация, която е и основната й цел. Трябва да знаете, че този вид дограма се използва най-вече за поставяне и изолация в апартаменти, къщи, офиси и други обществени сгради, а топлоизолацията зависи от броя камери на стъклопакета.

Вторият важен фактор е шумоизолацията, която я има при по-скъпите дограми, с повече камери. Те са подходящи за помещения, които се намират на много оживени места, в големите градове. Само с нея можете да „избягате“ от забързаното шумно ежедневие на големия град.

На трето място ще поставим икономичността, защото с помощта на този вид дограми вие ще спестите много средства за отопление или охлаждане. Другото предимство се крие в лесната поддръжка на панелите, които са изработени от висококачествен материал, който се почиства много лесно – само с парцал и препарат. Да не говорим за разнообразните модели, които можете сми да си изберете и да направите жилището си наистина уникално.
Това са едни от най-важните качества на PVC дограмата, които трябва да знаете, а повече яснота и модели можете да видите в магазините ни.

Независимо дали си купувате нов дом или парцел, който все още е в строителство, на него ще му трябва дограма. Прозорците и вратите съществуват, още от времето, когато е започнало строителството на сгради. Днес обаче, дограмата иа много лица – ПВЦ, дървена, алуминиева и т.н. На съвременен етап, тя е средството, което намалява сметките за ток, изолира Ви от шума и задържа топлината в помещението.

В състава на модерната дограма, която се изработва в днешно време, се включват различни материали, в зависимост от климатични условия, потребителски изисквания и възможностите на въпросната сграда. Най-често, хората залагат на алуминиева, ПВЦ, дървена или смесена дограма, в която се комбинират няколко материала. Съобразявайки се с броя на стъклата, те се поделят на много пластове стъкла и единични стъклопакети.

Най-рядко се поръчват единични стъкла. Днес се измислят всякакви форми и размери, и за една професионална фирма не е проблем да създаде и стъкло за прозорец с нестандартни размери и чупки, например. Кръгли, заоблени, многоъгълни и какви ли не видове се поръчват за домовете, обзаведени с вкус, стил и... пари.

Тип дограма, която се търси по-малко, но и не спира да се произвежда, е дървената. По принцип, истинската и качествена дървена дограма се среща на малко по-високи цени. Все пак, тя се поставя в по-луксозни домове, създава се за ценители и за тези, които могат да си я позволят, разбира се. Ако нямате възможност, не търсене евтиния й вариант, тъй като определено ще хвърлите парите си на вятъра.

На най-достъпните цени се предлагат ПВЦ и алуминиевата дограма. Те осигуряват всичко необходимо, за да внесат уют, топлина и спокойствие в дома ви, така че са си едно много добро решение за вашето помещение, било то дома или службата.

Ако клиентите имат по-големи изисквания, за пълно изолиране, могат да се поставят и многокамерни профили с всесезонни стъкла.

Независимо дали сменяте дограма или поставяте такава за първи път, ние Ви препоръчваме тя да бъде ПВЦ. И за да не бъдем голословни, тук ще изтъкнем някои от предимствата на този вид дограма.

На първо място, тя е качествена, евтина, красива, полезна, със силно изразени свойства, и характеристики, които безспорно ще оправдаят очакванията Ви. Освен това, PVC дограмата е с по-голяма издръжливост, и възможност за по-лесна поддръжка.
Този вид дограма има в състава си поливинилхлорид – материал, известен с доказаните си качества както у нас, така и в Западноевропейските страни. Благодарение на него, дограмата е устойчива на всякакви крайни температурни амплитуди, и резки промени в климатичните и атмосферни условия.

ПВЦ дограмата е по-здрава, но и по-лека. Тя притежава по-добри характеристики, осигурява по-добра защита и има по-дълъг живот.

Друго предимство на PVC дограмата, е т.нар. корозионна защита, която тя осигурява, т.е. не ръждясва.

В страната ни има редица фирми, познати и непознати, нови и стари, такива с повече опит и утвърдени позиции, такива, които сега стъпват на пазара, и т.н. Всяка една от тях, може да Ви консултира, като Ви насочи и предложи всякаква дограма – ПВЦ, алуминиева, смесена, дървена. Конкуренцията е голяма, пазарът – също. Това, което Вие може да предприемете, за да сте сигурни, че дограмата Ви ще бъде качествена, е да проучите съответната компания, преди да й възложите поръчката си. Проверете какви са отзивите за нея, има ли атрактивни намаления, отстъпки, каква е гаранцията, която предлага и т.н. След като всичко Ви се понрави, и се убедите, че въпросната фирма наистина е коректна, и служителите й работят качествено, може спокойно да се свържете с фермата, и да поръчате бъдещата си дограма.

PVC дограмата е надеждна, качествена и достъпна. Струва си парите и няма да Ви разочарова. Ето затова, не трябва да се колебаете, а да изберете ПВЦ дограма.

Страница 1 от 5